Dirigent

Margo van Biezen
studeerde Voeding en Gezondheidsleer aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Een aantal jaren werkte ze als beleidsmedewerker bij verschillende gemeentes en ze had enige tijd een eigen bureau voor Muziek en Organisatie.
Al sinds haar vijftiende zong ze in diverse kamerkoren, waaronder het Nederlands Studenten Kamerkoor. Ook was ze enige jaren freelance verbonden aan het Nederlands Theaterkoor. Ze studeerde zang bij Lucienne Bouwman en Cilly Dorhout en behaalde haar diploma koordirectie bij Unisono. Recent werd ze gecoacht door de tenor Geert Berghs. Ze heeft een uitgebreide lespraktijk in Driebergen en was daar tot begin 2009 dirigent van de cantorij van de kerk Maranatha-Morgenster. Sinds 2007 organiseert en dirigeert ze jaarlijks twee (Bach-) cantatediensten in Driebergen en sinds 1 mei 2012 is ze dirigent van kamerkoor Cappella Cantica. Daarnaast werkt ze regelmatig als invaller bij verschillende koren en geeft ze zangworkshops en koor- en stemvorming voor uiteenlopende groepen. In de zomers van 2006 tot 2010 gaf ze samen met Martin Kuijlenburg leiding aan een koorweek in Oostenrijk. Sinds september 2011 zingt ze alt in het nieuw gevormde professionele kamerkoor Basilius College onder leiding van Bas Ramselaar.
Als solist was Margo o.a. te horen in de Matthäus-Passion (ook in de hertaling van Jan Rot), de Johannes-Passion, het Magnificat, het Weihnachtsoratorium en verschillende cantates van J.S. Bach, het Requiem van Fauré en het Requiem van Duruflé, het Stabat Mater van Haydn, het Salve Regina van Pergolesi en de Elias van Mendelssohn.
Sinds september 2012 is Margo van Biezen als dirigent verbonden aan het Schütz Ensemble. 

Lees meer op de website van het Basilius College: Margo van Biezen

Mail: margovanbiezen(at)hotmail.com

Tel.: 0343-513730