Dirigent

Naast zijn vaste aanstellingen, wordt Jelle ook regelmatig uitgenodigd om projecten te leiden. Zo werkt hij regelmatig samen met het Nederlands Blazers Ensemble, waarvoor hij onder meer een mannenkoor leidde tijdens het Wagner-Nieuwjaarsconcert van 2013, en een multicultureel koor voor het slot van Mahler's 8e symphonie tijdens het Nieuwjaarsconcert 2015. Ook heeft hij meerdere scratch-uitvoeringen geleid, onder andere met Ein Deutsches Requiem van Brahms.

Jelle Leistra is als tenor verbonden aan o.a. Cappella Amsterdam.

www.jelleleistra.nl


Jelle Leistra begon met dirigeren tijdens zijn studie Klassiek Zang aan het Rotterdams Conservatorium. Hij deed ervaring op bij enkele kerkkoren en volgde lessen bij Wiecher Mandemaker en Joop Schets. Koor- en orkestdirectie studeerde hij bij Lucas Vis.

Jelle is als dirigent verbonden aan Kamerkoor Decibelle Utrecht en het Schütz Ensemble in Almere. Met deze koren voerde hij uiteenlopende programma’s uit, zowel a cappella als met begeleiding van orgel, piano of orkest. Grotere werken die werden uitgevoerd zijn het Gloria van Vivaldi, Dido & Aeneas van Purcell, Requiem van Fauré, Orfeo ed Euridice van Gluck, de Via Crucis van Liszt en Ein Deutsches Requiem van Brahms. Daarnaast waren er memorabele uitvoeringen van de Funeral Sentences van Purcell, muziek uit de Baltische staten van Pärt, Nystedt, Rautavaara, Vasks en Plakidis, muziek uit Engeland van Britten, Howells, Vaughan Williams en John Tavener, en werken van de Nederlandse componist Hans Leenders.

In het verleden stond Jelle als dirigent voor het Vocaal ensemble Animato uit Capelle a/d IJssel, Projectkoor Intermezzo uit Nieuwerkerk a/d IJssel, Kamerkoor Zeewolde en Operakoor Maasstad en Koor Straat en Dijk uit Amsterdam.